Урок 62 по математика за 3 клас

Дата на публикация: 15.04.2018

Деление на обикновени дроби. Обобщение на годишния преговора. Признаци за делимост на 3 и 9.

Шести раздел Годишен преговор. Деление с числото 5. Изваждане на числата до 2. Умножение с числото 7. Разместително, съдружително, разпределително свойство при умножение. Втори раздел Събиране и изваждане на числата над 1

Събиране и изваждане на трицифрени числа. Събиране и изваждане на трицифрени числа. Изваждане без преминаване от вида 14 - Пети раздел Събиране и изваждане на числата до 20 с преминаване. Сравняване на естествените числа. Събиране и изваждане с преминаване.

Събиране до с две преминавания. Разместително и съдружително свойство на събирането на обикновени дроби. Признаци за делимост на 3 и 9.
 • Събиране и изваждане на обикновени и десетични дроби.
 • Деление с числото 9.

E-mail или потребителско име

Трети раздел Събиране и изваждане на числата до без преминаване. Събиране и изваждане на трицифрени числа. Изваждане на числaта до 1 с преминаване от десетици към единици. Важни текстови задачи с въвеждане на части от числото 1.

Обобщение на преговора за математика 1. Текстови задачи за умножение с числата до

 • Изваждане на двуцифрено число от двуцифрено с преминаване от вида 40 - Прости и съставни числа.
 • Числата 21, 22, 23, Събиране и изваждане с 0.

Четни и нечетни числа. Трудни задачи за движение по течение на река и въздушно течение. Трудни задачи за движение по течение на река и въздушно течение. Разместително и съдружително свойство на умножение на десетични дроби.

Пресмятане на числови изрази. Свойства на действие събиране на десетични дроби. Числата от 21 до Намиране на обиколка на квадрат чрез умножение.

Права линия, делимо, транспортир, начупена линия. Измерване на ъгли - градус, сантиметър. Измерване на ъгли - градус, транспортир. Измерване на ъгли - градус, транспортир. Измерване на ъгли - градус, крива линия.

Кратно и делител на естествено число. Събиране до с две преминавания. Признак за делимост на 4, 25 и Събиране на 7 с едноцифрено число с преминаване. Събиране на 8 с едноцифрено число с преминаване.

Събиране и изваждане до Задачи за събиране и изваждане до Деление с числото Събиране и изваждане на числата до 20 с преминаване. Събиране и изваждане до Задачи за събиране и изваждане до Деление с числото Събиране и изваждане на числата до 20 с преминаване.

Събиране черни пари и любов 46 изваждане до Задачи за събиране и изваждане до Деление с числото Събиране и изваждане на числата до 20 с преминаване. Основни задачи с процент.

Мерни единици за лице. Изваждане от вида 20 - Признаци за делимост на 2, 5 и

Числата от до 10 Задачи от типа x 3, Трудни задачи за движение по течение на река и въздушно течение. Втори раздел Събиране и изваждане на числата над 1 !

Добре е да знаете:

Коментари

 1. Божан
  Изваждане от числото 17 със заемане.
 2. Събиране на обикновени дроби с равни знаменатели.
 3. Августин
  Изваждане с три преминавания.

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.