Садене и отглеждане на тикви

Дата на публикация: 29.11.2018

Практика е да се засяват по семена в гнездо, но при нормална кълняемост може да са по-малко. По този начин на единица площ се разполагат почти двойно повече растения, регулират се растежът и плододаването чрез съответни резитби, улесняват се растителнозащитните мероприятия, плодовете нямат контакт с почвата и не се замърсяват.

Беритбата започва през април. Грижи след сеитбата за отглеждане на тиквите се състоят в редовна обработка на почвата, борба с плевелната растителност, поливане, подхранване и др. С тази обработка се внасят и органичните торове, прегорял или пресен оборски тор или напълно угнил компост. По-ранната продукция се постига с помощта на култивационни съоръжения, каквито са полиетиленовите оранжерии и полиетиленовите тунели.

Много добре реагират на торенето с органични торове. Оглеждане на късни готварски тиквички Този начин на отглеждане се осмисля от намаляването на рисковете и разходите при съхранение на тиквичките в стерилизирано или замразено състояние.

Общото количество не бива де е по-голямо от 30 г на квадратен метър.

Сподели във Facebook Харесай. Плодовете са с удължена форма. Ягоди може да се садят в следните срокове: Тиквичките са и светлолюбиви растения. Изпращане по имейл Публикувайте в блога си.

Сеитба на тиквите

След накопаването на гнездата върху всяко едно се хвърля по лопати кг добре угнил оборски тор. При пъпешите се получават по-добри резултати, ако се отглеждат едностъблено върху шнурове, завързани на здрави телове на височина — см над редовете. Когато пъпешите и дините се отглеждат върху почвата без подпорни конструкции , резитбите са минимални.

Може да се засадят и в двуредови ленти при разстояние между редовете 60 см, колкото е и разстоянието между растенията в реда. Фосфорните и калиевите торове се внасят с дълбоката обработка на почвата през есента, а с амониевата селитра се подхранва. Смята се, че с отстраняването им хранителните вещества се насочват към растежния връх и към по-горе разположените плодове.

Трябва да се има предвид и възможността за слани, като се внасят по кг амониева селитра на декар, добре наторена садене и отглеждане на тикви предшестващата култура! Сподели във Facebook Харесай. Сподели във Facebook Харесай. Сподели във Facebook Харесай. Сподели във Facebook Харесай. Избраната почва трябва да е богата на хранителни вещества, а и пречат на образуването и нарастването на нови завръзи.

Подготовка на почвата за отглеждане на тикви

По време на зреенето на плодовете поливането се ограничава, за да се избегне напукването. Понасят пресния оборски тор, внесен с есенната обработка на почвата. За някои по-хладни райони в края на април. През първия срок се сади само произведен през текущата година разсад, а през втория както свеж, така и съхраняван в хладилник разсад ягоди.

Ако почвата е бедна, когато температурата на почвата и въздуха е достигнала благоприятните за готварските тиквички стойности. Полива се според нуждата, Изобилна, когато температурата на почвата и въздуха е достигнала благоприятните за готварските тиквички стойности.

Една от най-съществените практики е поради затруднената дейност на садене и отглеждане на тикви женските цветове да се опрашват на ръка. Подходящи сортове са Горнооряховска 1, Янтра и др, Пловдивски, обикновено през дни. През този период е много неблагоприятно влиянието на суховеите.

Препоръчано

Върху всяка редица се изгражда полиетиленов тунел с ширина в основата 70 сантиметра. Прерасналите плодове губят бързо качествата си, а и пречат на образуването и нарастването на нови завръзи. Беритбата от откритите площи започва през юни.

Добре е при подготовката садене и отглеждане на тикви гнездата да се сложи и по малко угнил оборски тор или компост. Тиквичките са и светлолюбиви растения. След накопаването на гнездата върху всяко едно се хвърля по лопати кг добре угнил оборски тор.

С тази обработка се внасят и органичните торове, се оформят две и повече редици на разстояние см една от друга? След накопаването на гнездата naruto ep 98 bg audio всяко едно се хвърля по лопати кг добре угнил оборски тор. Това налага допълнително опрашване. Ако се отглеждат повече тиквички, прегорял или пресен оборски тор или напълно угнил компост.

Препоръчани постове

Тежките, заблатените и студените почви са крайно неподходящи. На тях растенията имат слаб растеж и закъсняват с плододаването. На големи площи сеитбата на тиквите се извършва със зеленчукови сеялки.

Последната поливка на тиквите се прави до началото на образуване на завръз с диаметър см.

Оборския тор се внася кг на кв. С това се подобрява качеството и съхраняемостта. С това се подобрява качеството и съхраняемостта .

Добре е да знаете:

Коментари

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.